Päivitetty

- lisätty vuosikokousohjelma _ ISO KIRJA, KEURUU 15.5.2024
- lisätty pikkujoulumme päivämäärä 25.3.2024
- lisätty tulevat tapahtumat yhdistyksen ja muiden tahojen 18.3.2024
- lisätty mainos, talviretki Kairosmajalle 16.1.2024
-lisätty Toimintakeskus Hupelin treffi-ilmoitus 2.2.24
- lisätty 15.2.2024 treffit ja vuosikokous Keuruulla, treffit Kuturannassa, Lohenpyrstössä, päättäjäiset Kiponniemessä ja joulujuhla Evankelistakodilla

Puheenjohtajan palsta

 

En tiedä tuntuuko sinusta lukijani samalta, kun pohdiskelen, että meneepä nämä vuodet nopeasti. Juurihan tässä vasta tehtiin kesän suunnitelmia ja nyt on jo joulun odotusta mielessä. Ei siis sovi ihmetellä sitä, että ne omista elinvuosistakin kertovat numerot lisääntyvät yllättävän nopeasti😉

Katsahdetaan hetki kesän tärkeimpiin tapahtumiin, mitkä noudattelivat perinteistä hyväksi osoittautunutta kalenteriamme. Kausi alkoi omatoimimatkalla maaliskuun lopulla Kairosmajalle, minne keväthanget houkuttelivat mukavan määrän jäseniämme hiihtelemään, saunomaan ja hiljentymään. Kuukauden kuluttua tästä vietettiin kaudenavajaisia Päiväkummussa, mihin olemme lähes vuosittain kokoontuneet johonkin tapahtumaan.  Toukokuun puolessa välissä käänsimme nokkamme kohti itää ja matkasimme kauden tärkeimpään tapahtumaan yhdistyksemme vuosikokoukseen. Kokouksessa hallitukseen valittiin monivuotisen jäsenen Markku Riihimäen tilalle Kauko Matinen Puumalasta. Vielä kerran kiitokset Markulle ja voimia uusiin haasteisiin.  Jarmo Ojanperä jatkaa edelleen hallituksessa ja Petri Hartman puheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta. Keskikesällä ei varsinaisia treffejä järjestetty, mutta yhdistyksemme oli kuitenkin esillä ainakin Juhannuskonferenssissa Keuruulla, pitäen siellä esittelypöytää, sekä Joensuun torilavalla, jossa oli yhteislaulutilaisuus. Kiitokset kaikille jäsenillemme, jotka mahdollistivat nämäkin tapahtumat. Kesän jälkeen olivat vuorossa Hengelliset päivät niin Kuturannassa kuin Lohenpyrstössäkin. Väkeä oli paikalla paljon ja olemme vakuuttuneita siitä, että näille päiville on tarvetta. Toivottavasti tämä perinne saa jatkua ja ruokkia jäsenistömme hengellisiäkin tarpeita myös jatkossa.  Kauden päätös pidettiin Kiponniemessä ja koko viikonlopun teemaksi oli valittu ” Unohtuiko Armo ”. Armo käsitteenä on niin keskeinen Kristittyjen keskuudessa, että ei ollut ihme, että keskustelua aiheen ympärillä riitti. Raamattutunnin aiheesta piti ansioituneesti Esko Räsänen. Katsotaan, löydämmekö jotain yhtä kiinnostavaa aihetta myös ensi vuoden ohjelmistoon. Kun tähän lisätään vielä joulukuun alun pikkujoulut Evankelistakodilla, niin kausi alkaakin olemaa paketoituna.

En tiedä oletko pohtinut, miten valitsemme paikat missä kokoonnumme, mutta siihen muutamia keskeisiä asioita. On löydyttävä tarpeeksi tilaa kaikille autoille/vaunuille ja myös sähköt. Tarvitsemme myös tarpeeksi isot sisätilat kokoontumisiin, mitä voi olla haastavaa. Monilla SFC-alueilla ei esimerkiksi tällaisia löydy. Ruokailumahdollisuus on ollut myös se, mitä olemme painottaneet. Lisäksi toimivat saunat mielellään veden ääreltä, sekä makkaran paistoon laavu tai kota. Tässä muutamia asioita mainitakseni. Lisäksi olemme painottaneet jatkuvuutta Kuturannan ja Lohenpyrstön Hengellistenpäivien osalta. Molemmat ovat myös SFC-alueita, mitä pidämme tärkeänä. Vielä kuitenkin yksi asia. On ollut huomattavaa, että hinnat ovat olleet nousemassa viime aikoina. Yritämme toki aina neuvotella mahdollisimman edullisen hinnan, mutta jatkossa täytyy pohtia joudummeko pudottamaan jonkun paikan pois jos hinta menee yli kipurajan. Onneksi vielä ei ole näin tarvinnut tehdä.

Jäsenmäärämme on pysynyt yli 500:n ja meille se kertoo siitä, että yhdistyksemme on tärkeä osa koko SF-Caravan perhettä. Pidetään edelleen yhdistystämme esillä aina siellä, missä liikumme, että jokainen karavaanari olisi tietoinen, että tällainenkin yhdistys on olemassa. Olen nimittäin yllätyksekseni huomannut, että monet eivät tiedä meistä.

Lopuksi tahdon itseni ja hallituksen puolesta kiittää jokaista yhdistyksemme jäsentä kuluneesta vuodesta. Me kaikki yhdessä teemme tästä juuri sellaisen kuin se on. Hieno yhteiskristiilinen karavaanariperhe, missä on tilaa hengittää ja olla. Rauhaisaa Joulun odotusta ja siunattua vuotta 2024.

-petri-

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Ensimmäiselle sivulle